SEO стратегии

PPC рекламирането преживя доста промени през последната година. Една от най-значимите е увеличаването на лимита за символи в текста към рекламите на Google Adwords. Освен това, опциите за рекламиране извън Гугъл също се увеличиха и подобриха, най-вече в Bing, Facebook и Instagram.

Това означава, че днес са налични повече възможности за PPC рекламиране от всякога. Поради тази причина е важно да успеем да изберем възможно най-ефикасните стратегии, чрез които ще максимизираме приходите си с минимум разходи.

В тази статия ще разгледаме кои са най-ефикасните начини за постигане на различни бизнес цели.

Проучването

Наскоро Hanapin, една от големите фирми за PPC мениджмънт, публикува своя отчет, включващ данни за растежа на разходите за PPC реклами, най-ефективните канали и стратегии.

Изводите, които можем да направим от този отчет, са, че като най-ефективни през изминалата година се оценявят текстовите реклами. Чрез тях се постига най-много разпознаваемост на бранда, увеличение на трафика и конверсиите. Затова ще се спрем именно на тях.

Най-добрите практики за използване на разширените текстови реклами

За да се възползвате максимално от повечето символи, които Гугъл предоставя за оформяне на тескта на рекламата, не е достатъчно просто да допълните ключови фрази за пълнеж. Няма смисъл да казвате същото нещо, но с повече думи.

Освен това, трябва да помислите и как ще изглежда рекламата на мобилни устройства, когато е по-дълга. Оптимизирайте добре текста за всички видове устройства и винаги проверявайте как изглежда рекламата от телефон и таблет.

Ето и още няколко полезни съвета:

Използване на подходящи ключови фрази

Заглавието на рекламата ви ще бъде първото нещо от нея, което потребителите ще видят. Затова е добре това поле да е запазено за фразите, по които таргетирате рекламата, и най-важната информация за продукта.

В подзаглавието можете да упоменете допълнителна информация като ключовите характеристики на продукта. Бихте могли и да наблегнете на екслузивността на офертата и нейния ограничен срок.

Понякога второто заглавие може да бъде отрязано, тъй като Гугъл регулира рекламите и лимитира показваните пиксели. Някои букви използват повече пиксели от други и това може да доведе до орязване на рекламата. Така че внимавайте и с тази тънкост.

Хубави описания

Щом хората са стигнали до това да четат описанието на рекламата, значи досега сте свършили добра работа. Сега остава да ги убедите да извършат конкретно действие.

В тази част от рекламата трябва хубаво да опишете характеристиките на продукта и какво ще спечелят потребителите от покупката му. Използвайте call-to-action бутони като “Купи“, „Резервирай“, „Абонирай се“ и други.

Повишете оценката си за качество

Високата качествена оценка е ключов фактор за успешна кампания с Adwords.

Тя се постига чрез старателно изработени и релевантни реклами, тартегирани по възможно най-подходящите ключови думи. За да получите висока оценка, внимателно проучете ключовите фрази и включете най-точните думи в заглавието и url адреса на рекламата.

Използвайте максимално добре и допълненията към рекламите, в които можете да напишете важна информация като контактни данни, цена, ревюта и други допълнителни неща. По този начин ще повишите качеството на рекламата, както и броя на кликванията и конверсиите.

 

Ако следвате тези съвети, ще успеете да създадете атрактивни и ефективни реклами, с които да максимизирате ефекта от вложените ресурси. Така че запретвайте ръкави и дайте най-доброто от себе си в PPC маркетинга.

1/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5