Перфектната ключова думаВсички професионалисти в сферата на SEO и SEM търсят перфектната ключова дума, която ще донесе повече приходи на собствениците на уеб сайтовете. Дали съществува перфектната ключова дума е изключителен въпрос, чиито отговор не е еднозначен. Винаги ще има по-добра и по-печеливша ключова дума, каквито и магии да правим. И все пак има няколко правила, които ако успеем да приложим качествено, ще е почти сигурно, че сме избрали правилния „ключ към сейфа“.

1. Много висок трафик.

Основната дейност на SEO специалистите е да повишат трафика към вашия сайт чрез използването на бели техники. Трафикът е мечта за много хора, особено ако сайта е нов или бранша и изключително конкурентен. От значение е правилния подбор на ключовите думи, като в помощ всеки има инструмент – Google Keyword Tool. Все пак трябва да знаем, че цифрите, които откриваме чрез него, са ориентировъчни, а не абсолютно точни! За максимална точност е важно да изберете правилното географско разположение и да настройте търсенето за „Точни“ резултати.

2. Ниска конкуренция.

Много по-лесно се класира слабо конкурентна ключова дума, отколкото силно конкурентна такава. Затова е важно подбора на ключови думи да е достатъчно добре направен. Успеете ли да откриете ключова дума, която ще успеете за кратко да я класирате на по-предна позиция, то има голяма вероятност да сте „уцелили джакпота“. Започнете именно с тези ключови думи и постепенно преминавайте към по-високо конкурентни.

3. Висока стойност.

Избирайте ключови думи, които са конкретно насочени към продажба/покупка/цел. Избягвайте информационните ключови думи и фрази, които ще доведат до трафик, но малко вероятно и до извършване на желано действие като продажба. Насочете вниманието си към думите, които биха подтикнали посетителя да се превърне в клиент.

Ако успеете да съчетаете тези три прости правила в една ключова дума, бъдете сигурни че тя ще е достатъчно печеливша за бизнеса ви. В повечето случай едва дали ще успеете да намерите подобна ключова дума, но това не бива да ви отчайва. Намерете правилния баланс между тези три правила и ще можете да отличавате коя дума би била доходоносна.

Оценка

1 2 3 4 5