5 seo грешкиАко сте обърнали внимание в последната година масово собствениците на онлайн бизнеси се оплакват колко голям спад имат в Google, колко са намалели клиентите им и колко некачествена била оптимизацията. От толкова негативни емоции хората се объркват, започват да се чудят дали да продължават да се занимават с начинанието си и дали въобще има смисъл да правят каквото и да било. Ако сте един от многото объркани предприемачи и собствени на онлайн бизнес и не знаете защо нещата не вървят от гледна точка на SEO, прочетете по-долу описаните 5 най-вероятни причини за вашето забуксуване.

 

1. Липса на конверсии.

Една от най-големите грешки е изработката на сайт, който не може да конвертира. Следва започване на план за оптимизация, който цели изграждане на максимум връзки от какви ли не източници. Това води до нови посещения, колкото и да са те. Обаче какво се случва, ако наистина сайтът няма способност да превърне посетителите в клиенти? Точно така, до никъде не сте. Затова се уверете, че навигацията е интуитивна, лесна, началната страница е супер завладяваща, няма скрити условия и такси, всичко, което споделяте е реално и полезно и веднага ще се справите с тези неприятни моменти. Тази точка се подминава с лека ръка масово от собствениците, но не забравяйте, че UX (user experience) е все по-важен елемент, за да имате успех.

2. И сам мога това.

Друга често срещана грешка е великото решение на собствениците да кажат „аааа това и аз го мога“. Навсякъде има информация, навсякъде има списъци с ресурси, откъдето могат да се привлекат нови посетители, но дали е толкова лесно, колкото си мислите? За да имате успех и печеливш бизнес трябва да имате професионално отношение и да получите професионална помощ. Колкото и да не ви се иска да плащате, ще се наложи…освен, ако не искате да преуспеете. SEO е изключително сложно и една от най-динамичните онлайн сфери на дейност. Необходимо е да отделите цялото си време, за да сте в крак с тенденциите, новостите и какво е необходимо, за да постигате успех. Определено не става с причитане на 2-3 статии. А пък и не забравяйте – ВИЕ СТЕ СОБСТВЕНИЦИ, нямате ли по-важна работа от това да се правите не специалисти в SEO?

3. Използване на стари методи.

SEO се промени в последните няколко години толкова, колкото за цяло десетилетие преди това не успя. Ако мислите, че вземането на 100 линка от знайни и незнайни източници за не повече от 2 дни, е печеливш удар, то жестоко се лъжете. Използването на архаични методи е пагубно за вас, за бизнеса ви и за всички посетители, които не попадат във вашия таргет. Наемете професионалисти, не рискувайте с недоказали се и измислени фирмички!

4. Липса на партньори.

Отдавнашен мит в SEO e да се опитвате да вземете тайно връзка от ваш конкурент, без той да разбере, понеже ако и вие доброволно му предоставите линк, то ще изпращате собствените си посетители към неговия сайт. И понеже е почти невъзможно да си „откраднете“ линк от конкуренцията, решавате да вземете линк от други тематични източници. Дали обаче тези линкове ще имат същата тежест? Дали ще подействат положително и ще допринасат, за по-доброто позициониране?! Отговорът е еднозначен и е крайно време да повярвате, че 1 качествен линк струва много повече от 100 некачествени линка.

5. Отгатване на ключови думи.

Най-често срещания проблем безспорно е този. Всеки собственик решава, че знае по кои думи трябва да се оптимизира. В 90% от случайте това са думи, които са възможно най-общите, най-често срещаните, най-неконвертируемите, водещи до най-некачествения трафик и струващи адски скъпо, носейки възможно най-минимални ползи. Истината е такава. Съжалявам, знам, че боли, но по-добре сега да ви заболи, отколкото след като сте платили 1000 лв. за 6 месеца оптимизация и се намирате на по-задна позиция, отколкото когато започнахте. Оптимизаторите разполагат с инструментариум, използват редица скъпи програми, имат опит, знания и ноу хау. Използвайте го, плащайте добре и получавайте професионално отношение, постигайки успех!

И няколко последни думи:
Постигането на успех е резултат не само от добър оптимизатор, но и от качествен сайт с разнообразни продукти/услуги на страхотни цени. Дори да наемете най-добрия и скъп оптимизатор, ако нямате страхотен сайт, продукция и цени, едва дали ще постигнете кой знае какъв супех. Успехът онлайн е симбиоза и зависи от редица компоненти, на всеки от които трябва да се обърне нужното внимание. Замислете се преди да започнете бизнеса си – искате ли той да успее или си мислите, че с вложени 500 лв. ще можете да получавате 50 000 лв. приходи на месец…

5/5 (2)

Оценка

1 2 3 4 5