izrabotkan-na-onlain-magazini

Адаптивният уеб дизайн набира през годините все по-голяма скорост при реализацията на днешните интернет сайтове, информационни агенции или изработката на онлайн магазини  и бързо се очерта като бъдещето на бранша, свързан пряко с изработването на уеб страници. Голямата динамика, с която се развиват технологиите, изисква в наше време всеки един сериозен уеб сайт да „стои“ еднакво ефектно и практично на всяко устройство – през традиционния настолен компютър, през лаптопа , таблета или смартфона, каквато реално е и тенденцията напоследък. Затова и ако държите да имате работещ сайт или онлайн магазин, той трябва да е адаптивен, така че всеки път щом някой потребител кликне към сайта ви през таблет или смартфона си, той да се показва максимално добре и атрактивно на браузъра, независимо какъв е той и какво е устройството. Статистиката сочи, че в противен случай потребителят е най-вероятно да се отдръпне от сайта ви, обикновено затваря веднага такава страница и никога повече не се връща към нея, колкото и да е сериозен бизнеса ви, и амбициозни – намеренията ви.

Елементарен и общоизвестен факт е, че уеб дизайнът в същността си е подредба на компонентите на даден сайт чрез хипертекст (или иначе казано – линкове, водещи до различни пасажи на дадени текстове или документи), компютърна графика, картинки и анимация, звук. Практически уеб дизайнът съдържа направата на уел страница /или на няколко страници/, а те функционират благодарение на комплект от хипервръзки или иначе казано – вътрешни препратки. Не случайно процесът на работа по уеб дизайна се счита от специалистите за един истински своеобразен коктейл от техничарство и творчество, като напоследък той вече съдържа все повече иновативни елементи /оптимизирани кодове за интернет търсачки, интерактивни флашове и анимации, употребата на различни стилове и прочее, и прочее/. Още повече, че възможностите, които компютърното възпроизвеждане на хипертекст благодарение на програми и скриптове, които работят на сървъри, прибавя допълнително множество нови перспективи в надграждането на възможностите на обичайните унифицирани уеб страници.

Решите ли да си поръчате изработването на новия си уеб сайт на специалисти по уеб дизайн, първата стъпка е да сте наясно каква точно е концепцията ви и точно какъв вид страница желаете да имате – статичен или динамичен, онлайн магазин, блог, логическа или функционална платформа или някакъв друг вид. За да задоволява сайтът на сто процента собствените ви нужди и виждания за целите на създаването и експлоатацията му, е добре още самото  начало вече предварително да сте готови със съдържанието на сайта, така че специалистът по уеб дизайн да персонифицира страницата ви и да я изработи максимално ефективна, с уникална за вас, компанията и дейността ви информация. Тогава ще имате вече и поне приблизителна представа за бюджета, който трябва да подсигурите за изработката, пускането и поддръжката на новия сайт, както и за времето, което ще отнеме подготвянето му за реална експлоатация в интерактивното пространство, изготвянето на първото демо, тестването и усъвършенстването. И не на последно място – не забравяйте, че за да е максимално полезен, ефективен и атрактивен, най-добре е уеб сайтът ви да бъде изработен чрез техниките на адаптивния уеб дизайн, който ще позволи на всеки един потребител, винаги, навсякъде и през всякакво устройство да достигне до вашата страница в интернет.

Оценка

1 2 3 4 5