mobile search googlemobilegeddonВ края на февруари Google обяви, че ще бъдат направени съществени промени в алгоритъма за търсене и класиране на мобилните резултати от търсенето. Алгоритъмът за класиране на Google вече и официално ще включва използваемостта на Вашия сайт в мобилна среда като фактор за по-предно позициониране.

Google ще започне да отчита „mobile-friendliness“ в своите резултати от търсенето пmobile search googleрез края на април 2015 г., но това съвсем не означава, че и в момента не може да се забележи влиянието на тези фактори.

„Mobile-Friendly” сайтовете ще се класират много по-добре при мобилно търсене! От 21 април 2015 г. тази алгоритмична промяна ще има значително влияние за класирането при мобилно търсене. Промяната ще е глобална и ще се отнася за търсене на какъвто и да е език по целия свят. По този начин се счита, че за потребителите ще бъде много по-лесно да получат релевантна информация, тъй като търсенето ще бъде съобразено с техните мобилни устройства.

Всичко това идва като нормално продължение на политиката на Google да се стреми да предоставя надеждна и полезна информация на потребителите и да ги улеснява. Защо се получава обаче преходен период при въвеждането на тези промени? От Google твърдят, че е необходимо време за тестове и подготовка. Добрата новина е, че все още имате време да направите мобилни сайтовете, които притежавате и/или поддържате.

Google започва да индексира и мобилни приложения, които също ще оказват положително влияние в класирането при мобилно търсене.

Уверете се, Вашият сайт е удобен за мобилните устройства!

И не забравяйте, че промени в търсенето ще се наблюдават не само в мобилните резултати, но и при нормалните десктоп резултати. Ако имате затруднения или не знаете как да приведете уеб сайта си в изрядност, може да ни потърсите ни на телефон 0878 314 924.

Оценка

1 2 3 4 5