wordpress-seo-plugins

Ако сте собственик на поне един от 70-те милиона сайта, изградени с WordPress, най-вероятно мислите за SEO и се чувствате затрупани от всички възожности, които можете да изберете. Към този момент е пълно с най-различни приставки, които помагат за оптимизацията на тези сайтове, но е доста трудно да решим кои от тях ще ни бъдат най-полезни. Продължете да четете надолу, за да получите ценни съвети за най-добрите WordPress приставки, с които ще конвертирате максимално SEO усилията си.

Основи на SEO за WordPress

Преди да започнете работата с оптимизиращи приставки, трябва да свършите няколко SEO задачки по сайта си, за да го подговите за тях. Те са задължителни за всеки уебсайт и са перфектното начало за оптимизационната ви стратегия.

  1. Картографирайте структурата на сайта си.

Всичко, което ви трябва, за да изградите добре структурата на сайта си и да я „картографирате“, е хубав Minimap инструмент. Такъв, например, е Mind42 – напълно безплатен инструмент, който улеснява навигациятя в сайта, структурира добре неговите раздели и играе ролята на пътеводител в него.

  1. Изградете структурата на постоянните

Първо трябва да си изберете вида на URL адресите, които WordPress генерира. Имате няколко опции, но нито една не е достатъчно SEO. Ще трябва да изтеглите и приставката WP No Category Plugin, която премахва думичките като „category” от URL адреса.

  1. Отбележете кои папки могат и кои не могат да бъдат обхождани.

По всяка вероятност сайтът ви ще има части, които не желаете да бъдат видими за търсещите машини. За да определите кои са тези папки, трябва да създадете специален “Robotx.txt” файл. Тук ще намерите пълни инструкции за неговото създаване. Така ще попречите на търсачките да видят специфични неща, както и на потребители да шпионират класифицираната информация на сайта ви.

  1. Създайте карта на сайта (Sitemap).

Много от инструментите, с които ще се запознаете по-надолу, ще ви помогнат да си направите карта на сайта. Не забравяйте и да я качите в Google Search Console и Bing Webmaster Tools, за да направите заявка за обхождане на сайта.

Най-добрите SEO приставки

Това е един от най-добрите инструменти за управление на meta данните, като позволява контрол върху описанията и ключовите думи, верификация в Google Webmaster и интеграция с Google Analytics.

Идеална приставка за начинаещите в SEO. Позволява ви да добавите цялата информация за бизнеса си в контактната информация, да вградите местоположение от Google Maps и линк към Google+ профила ви.

Yoast ви помага да оцените SEO рейтинга си и да видите зоните, които имат нужда от подобрение. Ще ви подскаже, например, ако не сте включили ключови думи в заглавията и в H1 таговете. Предполага се, че това е най-използваният WordPress инструмент, и можем да кажем, че популярността му е напълно заслужена. Yoast ви гарантира, че изпълнявате всички задължителни SEO стъпки. Ако искате да имате само един оптимизационен инструмент, това е този, който трябва да изберете.

Най-добрите SEO инструменти за изображения и съдържание

Тази приставка прави точно това, което очаквате от нея – гарантира, че всички изображения са снабдени с alt тагове, заглавни тагове и всичко важно за търсачките и потребителите.

Ако сайтът ви е изпълнен с много съдържание, тази приставка ще ви помогне да видите всички неработещи линкове, страници и публикации с твърде малко текст, пропуснати meta данни, пропуснати ключови думи и много други.

Задължителни приставки за анализ

  • SEO Rank Reporter

Страхотен инструмент, който ви дава възможност да следите позициите си в Гугъл през таблото за управление в WordPress. Ще ви помогне да решите кога и какви SEO мерки трябва да вземете, за да подобрите ранга на страниците си.

Ако сте фенове на Google Analytics, изтеглете тази приставка и интегрирайте данните от Гугъл директно в таблото за управление в WordPress.

Най-добрите приставки за social SEO

Sociable е страхотна приставка за споделяне и социални сигнали и притежава куп най-различни опции. Позволява използването на собствени иконки и картинки и значително улеснява потребителите да се свържат с вас през социалните мрежи.

Това е уникален инструмент, който ви дава възможност да вградите в сайта си табло с информация от всичките ви социални профили. Към момента поддържа Facebook, Google+, Twitter, Pinterest, Youtube, Flickr и RSS.

 

Е, вече сте въоръжени с цял арсенал от отлично работещи, супер функционални и елементарни за използване инструменти за SEO в WordPress. Извлечете максимума от тях!

5/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5