Facebook Ads е една от най-популярните и резултатни платформи за онлайн рекламиране. С увеличаване на найната известност и използваемост, все по-нагоре вървят и цените за рекламиране. Затова е важно рекламите да бъдат оптимизирани, така че да се постигат максимум резултати с минимум разходи.

Постигането на по-висок коефициент на кликвания при Facebook Ads носи и други предимства като:

  • По-висок рейтинг за релевантност, който сваля цената на рекламиране
  • Потенциален растеж на харесвания, коментари и споделяния
  • По-дълготраен ефект от рекламите заради по-високи нива на ангажираност

Предлагаме ви три ефикасни стратегии, с които да повишите броя на кликванията при Facebook Ads.

  • Избирайте мъдро позицията на рекламата

При създаването на Фейсбук реклама е необходимо да се намери точният баланс между съдържание, тип реклама, цел, бюджет и позициониране. Последният елемент е един от най-важните, затова трябва добре да помислите къде ще поставите рекламата. Имате три опции: десктоп поток, дясна колона и на мобилно устройство. Нека разгледаме предимствата на всяка възможност:

Десктоп поток

Като цяло, рекламите в новинарския поток се радват на по-висока от средната ефективност. Това се дължи на по-големите изображения, по-дългото описание и възможността за допълнителен линк. Недостатък представлява високата конкуренция и оттам – високата цена.

Такова позициониране е подходящо за пораждане на ангажираност и стимулиране на продажбите.

Дясна колона

Най-осезаемият недостатък на тези реклами е, че повечето потребители просто няма да ги видят или ще ги игнорират. Друга негативна черта е твърде ограниченото пространство за изображение и текст.

Могат, обаче, да бъдат полезни за целите на ретаргетиране.

Ако целевите потребители вече са се запознали с вашия бранд, рекламите отдясно имат голям шанс да бъдат забелязани именно от такива хора, което почти сигурно ще доведе до кликване.

За да получите такъв ефект, се постарайте добре със съдържанието и достатъчно атрактивно изображение.

Мобилни устройства

Мобилните устройства са идеалното място, където да поставите реклама с цел привличане на внимание върху бранда и увеличаване на неговата разпознаваемост. Все пак Фейсбук се използва на телефон или таблет от над 1.14 милиарда активни потребители на ден, прекарващи средно по 50 минути в социалната мрежа.

Тези реклами са значително по-евтини от десктоп позиционираните и могат да помогнат на бранда да достигне до нова аудитория и да увеличи своите фенове.

  • Усъвършенствайте уменията си за таргетиране

С оглед на огромния брой потребители във Фейсбук е важно да владеете таргетирането на рекламите до съвършенство, за да не пилеете пари и да не насочвате посланието към неподходящи хора. За тази цел използвайте всички видове настройки, които Фейсбук предоставя за таргетиране на рекламите.

При реклама на физически магазин е много важно да определите точното местоположения на обекта и да изберете радиус около него, в който да насочите рекламата. След това трябва да тартегирате потенциалните си потребители по възраст, пол и език.

Разширените настройки на рекламно насочване са тези, които изискват напреднали умения от ваша страна. В тях се включват по-напреднали опции за таргетиране като демография, интереси и поведение. Можете сами да ги настроите или използват автоматичните идеи на Фейсбук. Бъдете внимателни с ключовите думи и обърнете внимание на отрицателните фрази – с тях рекламата няма да достигне до потребители, които не желаете да я виждат.

  • Опростете съдържанието си

Посланието в рекламата не е нужно да бъде нещо невероятно сложно, но в същото време трябва да завладее потребителите от раз. Можете да следвате някои доказано работеши шаблони, които да допълните с подходящи фрази:

  • Искаш [нещо]? Разгледай [неща]! [ЛИНК]
  • Научи как да [правиш нещо] [ЛИНК]

И двата вида описания са простички и кратки – не досаждат на потребителите, но в същото време им доставят посланието, с което биха могли да ги заинтригуват.

Колкото по-популярен става Фейсбук, толкова повече компании ще се опитват да се възползват от неговите опции за реклама, а това ще увеличава цената им. Затова е важно да рекламирате по възможно най-ефективния начин, така че да не пилеете излишни средства. Стегнатите и хубаво таргетирани Facebook Ads са идеалният начин да достигнете до аудиторията си и колкото повече ги оптимизирате, с толкова по-ниски разходи ще увеличавате конверсиите си.

Оценка

1 2 3 4 5