Когато човек реши да направи решителната крачка и да създаде свой собствен бизнес, освен в предприемач се превръща и в маркетинг специалист. Разбира се, специалист е твърде преувеличено понятие с оглед на факта, че всеки новобранец в тази сфера е меко казано объркан от всички неща като имейл маркетинг, SEO, съдържание и така нататък.

Ако се чудите откъде да започнете, запомнете едно – социалните мрежи трябва да бъдат един от първите ви приоритети.

Колкото и напрегнато и натоварващо да е управлението на малък бизнес, маркетингът не бива да се пренебрегва. Присъствието в социалните мрежи, от своя страна, не отнема чак толкова много време и носи доста добри резултати, ако знаете какво правите.

Предлагаме ви четири иновативни начина, по които да започнете да завладявате социалните мрежи, без това да изтощава прекомерно и без това силно ограничените ви ресурси.

  1. Работете с мощни инструменти за социалните мрежи.

Като собственици на малък бизнес най-вероятно не разполагате с много време, пари или и двете. Затова е важно да намерите точните инструменти за управление на присъствието ви в социалните мрежи, с които се постигат максимално добри резултати.

Една от най-ефикасните програми за получаване на повече социални сигнали и ангажираност е Agorapulse. Тя ви позволява да споделяте съдържанието си едновременно в няколко социални мрежи като Фейсбук, Туитър, Инстаграм и други. С помощта на инструмента можете и да зареждате публикации за бъдещи периоди.

Agorapulse предоставя на потребителя подробен календар, в който лесно се управляват различни събития и спрямо тях се настройват кампаниите в социалните мрежи. С попощта на платформата комуникирате с феновете на всички свои социални профили, управлявате и модерирате харесвания и коментари, изобщо следите социалните сигнали навсякъде от едно място.

Инструментът, също така, автоматизира различни процеси, свързани с ключови думи, и като цяло ви спестява страшно много време.

  1. Използвайте 360-градусов изглед.

Визуалното съдържание със сигурност е много по-интересно за хората от сухия текст. Обикновени картинки и клипчета, обаче, вече не са достатъчни. По-атрактивни са най-новите типове видеа и изображения като, например, видеото на живо във Фейсбук.

Още по-завладяващ начин за ангажиране на потребителите е създаването на 360-градусови картинки и клипчета. Те се правят изключително лесно – просто трябва да заснемете панорамно изображение или видео с телефона си и при качване във Фейсбук мрежата сама ще ги разпознае.

  1. Разказвайте страхотни истории в Инстаграм.

Историите в Инстаграм се превърнаха в истински хит за потребителите и вече много брандове се възползват от това чудесно приложение, за да създават интересно съдържание за своите фенове.

Един от иновативните начини да използвате този инструмент е създаването на видео история, свързана с ваша скорошна публикация в блог или на друго място. По този начин ще привлечете още повече вниманието към това, което сте написали, и ще го представите в много по-разчупена и динамична среда, изпълнена с визуално съдържание.

  1. Съобщенията в социалните мрежи – не ги пренебрегвайте!

Когато се говори за маркетинг в социалните мрежи, почти винаги се изпуска един изключително важен елемент – комуникацията. Днес висок процент от взаимоотношенията с потребителите се осъществява в приложения като Messenger, WhatsApp и Viber,тоест, води се пряка комуникация с хората.

Оценка

1 2 3 4 5