SEO стратегии за ключови думи

Проучването, анализа и използването на ключови думи е неизменна част от оптимизацията на всеки сайт. Тъй като търсещите машини постоянно правят промени в алгоритмите си и оценката на уеб страниците, необходимо е и вие винаги да сте в крак с последните новости.

Някои от най-големите промени през последните години са свързани с нарасналото използване на мобилни устройства, както и разнообразните начини за търсене като гласово търсене, например.

Нека да видим какво можете да направите с ключовите думи, за да сте адекватни на съвременната ситуация.

Поемете по по-дългия път

Не е тайна, че в последно време дългите и сложни ключови фрази оказват все по-голямо влияние върху позициите на сайта. Потребителите вече се опитват да търсят точно това, което искат да намерят, описвайки го възможно най-добре. Тази промяна възникна най-вече заради навлизането на смартфоните и възможностите за гласово търсене.

Хората знаят, че колкото по-конкретно е търсенето им, толкова по-голяма е вероятността да намерят това, което им трябва. Затова оптимизаторите е крайно време да изместят фокуса си от единичните думи и да започнат да работят по дълги и сложни фрази, с които да отговарят на въпросите на потребителите.

Използвайте правилните инструменти

Google Trends и Google Keyword Planner са чудесни ресурси, но за да сме в крак с последните тенденции  в SEO, ще ни трябва нещо малко по-напреднало. Инструмент, който би ни свършил чудесна работа в опитите ни да отговаряме по-конкретно на питанията на хората в интернет, е Answer the Public.

Приложението е изключително полезно и същевременно лесно за използване. Трябва само да въведете една дума и то ще ви изведе най-разпространените сложни търсения, които се въртят около нея. Тази безценна информация ще ви покаже какви отговори е нужно да дадете чрез съдържанието на сайта си и извън него.

За да допълните данните от този инструмент с реалните обеми на търсене на различните фрази, бихте могли да ползвате и InstaKeywords. Тази програма ви предоставя подробни данни и анализи на сложни ключови фрази като обем на търсене, демография на търсене, цена на клик и много други.

Черпете информация от извора

Доброто обслужване на клиентите не само ги прави щастливи, а и ви предоставя безценна информация за тяхното мнение директно от извора. Затова трябва да помислите как да свържете маркетинга и обслужването максимално близо, особено ако управлявате по-голяма компания.

За да почерпите идеи за нови ключови фрази, по които да таргетирате, можете просто да попитате хората, които обслужват клиентите. Така ще разберете кои са най-често задаваните въпроси и кои са нещата, които интересуват хората. Така ще получите безценни нови идеи за съдържание, които със сигурност ще окажат положително влияние на позициите на сайта ви в търсещите машини.

Потребителското поведение и алгоритмите на търсачките се изменят с невероятни темпове и трябва винаги да сте подготвени за промените. Таргетирането по ключови думи вече не е достатъчно. Трябва да се стремите да отговаряте максимално информативно и точно на потребителските въпроси, които те отправят в интернет. Само така SEO стратегията ви ще окаже максимален ефект върху позициите ви в резултатите от търсене.

5/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5