10 перфектни техники за Link BuildingРеших да напиша кратко превю на 10 чудесни начина, чрез които всеки може да изгради качествени връзки и да се сдобие с нови входящи линкове. Тези 10 техники за Линк Билдинг са масово използвани от SEO оптимизатори и част от начинаещите в тази област и са доказани във времето като сполучливи и добре възприемащи се.

  • Съвременни теми.

Уловете тенденциите в съвремието и намерете тема, която ще заинтересова голям кръг от хора. Напишете мнението си било то и под формата на кратка статия и го споделете в социалните мрежи. Бъдете сигурни, че ако това е тема, която вълнува голям кръг от хора, ще получите много входящи връзки и нови фенове. Струва си всеки да опита..

  • Стари мнения.

Тъй като понякога е много трудно да се напише нова тема или по-често това изисква повече време, за да е наистина качествена, то мога да ви предложа да наблегнете върху редакцията и възобновяването на старите теми. Най-простият пример е стара тема, в която сте описали своето виждане, което може вече да се е променило. Публикувайте нова тема с новия си възглед. Друг вариант е да направите презентация, видео или да напишете кратко ръководство или книга, което да споделяте.

Предполагам сте забелязали, че колкото един пост има повече споделяния и харесвания, толкова по-добре се класира в резултатите на търсачките. Пишете качествени мнения, споделяйте ги и се надявайте и другите да ги оценят. По този начин имате голям шанс за изграждане на нови връзки, привличане на нови посетители и симпатизиращи.

  • Конкуренти.

Проучете конкуренцията си. Изследвайте я за определен период от време. Открийте водещите компании и се опитайте да размените линк с тях. Много е вероятно да получите отказ, но никога не се знае как мисли човекът срещу вас. Опитвайте и се възползвайте от всяка възможност. По този начин може да спечелите изключително качествен линк към уеб сайта си.

  • Състезания или конкурси.

Помислете и направете състезание или организирайте конкурс. Колкото по-близо е темата до идеята на бизнеса ви, толкова по-качествено ще е състезанието. Обявете хубава награда, за която и вие бихте се борили и разпространете новината за конкурса си. Ще получите наистина много таргетиран поток от хора и връзки.

  • Дизайн.

Все по-задължително условие за добра оптимизация е наличието на хубав и разбираем дизайн на уеб сайта ви. Ако сами не харесвате собствеността си, ясно е че е време за промяна. Много фирми предлагат редизайн на уеб сайт и то на изключителни цени. Ако не сте сигурни колко разбираем е за хората уеб сайта ви, потърсете мнение на специалист, който задължително трябва да обърне внимание и на оптимизирането му или по-точно как Google възприема сайта.

  • Интервюта.

Малко използвана маркетингова тактика в българското интернет пространство е интервюто. Опитайте се да се запознаете с доказани специалисти, помолете ги за публично мнение по актуален въпрос и направете кратко интервю. Публикувайте интервюта, защото те са интересни и любопитни за българите.

  • Коментари.

Задължително поискайте коментар, мнение или препоръка от клиента си. Публикувайте я на най-подходящото място в уеб сайта си. Това ще помогне значително на бъдещите ви клиенти да направят избор между вас и ваш конкурент. Също така препоръката е ценна, защото се възприема като символ на качествена работа и изгражда по-голямо доверие сред хората.

  • Бизнес връзки.

Опитайте се да се свържете с възможно най-голям брой бизнес специализирани сайтове, каталози и справочници. Колкото повече връзки имате от подобни места в интернет, толкова по-качествени ще са те и ще изграждате по-голямо доверие в клиентите си. Това е признак за сериозно отношение и публичност, която е характерна за големите и сериозни фирми.

  • Ново съдържание.

В определен момент може да се наложи да събирате и споделяте съдържание. Определено това е доста добра тактика за увеличаване на темите и новото съдържание в уеб сайта ви. Реално погледнато съдържанието, което споделяте не е ново и го има публикуване в друг уеб сайт, но факта че ще го предадете с ваши думи и ще вложите мнението си – открито или косвено, ще допринесе за уникалността на темата. Докато споделяте и пресъздавате чуждо съдържание съблюдавайте да не нарушите някоя точка от Закона за Авторско право, защото ще е много неприятно, пък и ще изгубите уникалността на съдържанието.

В заключение мога да споделя, че прилагането на тези 10 тактики за изграждане на връзки, няма да е много лесно и да се случи бързо. За сметка на това ще е много качествено, ще е уникално и ще помогне за качествен Линк Билдинг. Стартирайте употребата им и сами отбележете каква ще е разликата.

4.25/5 (4)

Оценка

1 2 3 4 5