10 техники за изграждане на качествени връзки Замисляли ли сте се дали е важна SEO оптимизацията, дали е с толкова голямо значение за класирането на един сайт на по-предна позиция в Google, дали може всеки да се справи с тази задача?!

Определено мога да споделя с Вас, че всеки сам може да направи една добра начална SEO оптимизация! Повтарям – начална!

 
Нито on-page, нито off-page оптимизацията е чак толкова сложен процес, че да не се справите. Естествено няма и да Ви лъжа и ще заявя, че начинаещ оптимизатор няма да постигне резултатите на опитен и дългогодишен специалист.

Какво Ви е нужно?

На първо място ще са Ви необходими знания, чрез които да придобиете представа какво е оптимизацията, какви видове бива и какви похвати и техники се използват. Част от SEO off-page оптимизацията е link building или това е процес на изграждане на връзки.

В тази статия ще Ви представя накратко основните 10 правила за успешно изграждане на релевантни и качествени връзки към уеб сайт

1. Поставете си цел.

Изграждането на връзки е продължителен и упорит процес. За сметка на това е много ефективен. Поставете си за цел всеки ден да добавяте уеб сайта си в определен брой директории. Изпълнявайте възложената цифра и резултатите ще се появят! Водете си записки и къде добавяте вашия уеб сайт.

2. Предложете нещо уникално.

Предлагайте нещо ново, нещо уникално, което мигновено ще Ви стреля на водеща позиция или предложете нещо познато, но в нова светлина, което ще допринесе за бързото Ви израстване сред останалото множество от интернет сайтове. Бъдете сигурни, че ако предлагате уникално съдържание, то ще бъдете бързо забелязани!

3. Определете Вашата ниша.

Намерете сродните си сайтове. Преоткрийте „света около Вас“, открийте конкурентните сайтове и с какво те се различават един от друг и респективно от Вас.

4. Търсете лидерите.

Открийте водещите сайтове във Вашата област. Разгледайте ги, проучете ги, следете развитието им. Интересувайте се от тях и какви действия предприемат, за да се популяризират.

5. Намерете качествени партньори.

Изследвайте всеки един от сайтовете, които сте открили. Намерете тези, които прецените, че могат да станат Ваши добри партньори. Проучете ги детайлно и им отправете предложението си.

6. Организирайте записките си.

Направете си таблица, в която да вписвате всеки един запис от проучването на конкуренцията. Най-важните елементи са – адрес на уеб сайта, данни за контакти, уникалност и статистика.

7. Контакт.

Вече може да започнете да се свързвате поред с всеки един контакт от Вашия списък. Започнете от тези, които са на първите места, и продължете до края на списъка. Ще се изненадате колко добри резултати ще получите, ако до момента сте се справили отлично!

8. Поддържане на връзка.

След като сте успели да осъществите контакт, то не забравяйте че срещу Вас също седи човек. Поддържайте добро отношение и показвайте интерес, за да Ви се отвърне по същия начин.

9. Последващи действия.

Ако не получите отговор от хората, на които сте писали и нямате добавена връзка към Вашия уеб сайт – не се притеснявайте. Започнете отново изпълнението на тези стъпки, като този път се концентрирате повече върху водещите сайтове от Вашия списък.

10. Направете си график.

Направете си график, чрез който ще успявате успешно да организирате работата си по оптимизацията, а също така и времето, което е най-ценно. Спазвайте графика си и ще останете изненадани какво сте успели сами да направите!

5/5 (8)

Оценка

1 2 3 4 5