Инструменти за социални мрежи

Социалните медии са убийствено ефективни за провокиране и реализиране на продажби. Pinterest, Instagram и Facebook се радват на огромна популярност и изключително сериозен процент от продажбите на много търговци по целия свят се реализират именно в тези социални мрежи.

Предлагаме ви 12 ефикасни инструмента, с които ще извлечете максималния потенциал на тези три социални мрежи и ще реализирате високи приходи.

Facebook

Facebook Timeline Contests от Agora Pulse дава разнообразни възможности за провеждане на фото конкурси, анкети и други подобни интерактивни неща директно на бизнес страницата. Инструментът е лесен за използване и ви позволява да избирате случайни победители. А най-хубавата му характеристика е, че е безплатен.

Facebook Marketing Tool от Real Geeks е софтуер, който извлича информация от бизнес уебсайта и я използва, за да таргетира възможно най-ефективно рекламите във Facebook. Приложението ви спестява изключително много време за ръчно изграждане на реклами.

Друга услуга, която идеално си пасва с горната, е  Facebook Ads Compass от AdEspresso. Инструментът генерира безплатни отчети и ви предоставя изключително ясна и точна информация за представянето на рекламите. Услугата е полезна и за оптимизиране на рекламите чрез анализ на демографска информация за потребителите като възраст, пол, местоживеене, интереси и други.

Facebook Live е един от най-добрите приятели на бизнеса в социалните мрежи. Фейсбук приоритизира показването на видеа на живо пред потребителите, затова с тях по-лесно се ангажира внимание. Можете да използвате услугата за по-успешно промотиране на бранда си и предоставяне на атрактивни оферти.

Instagram

В Instagram единственото, което има значение, са изображенията, затова бизнесът ви се нуждае от добро визуално представяне в социалните мрежи. Такова можете да постигнете с Color Story – приложение, което редактира изображенията и им придава по-професионален вид. Можете да избирате измежду разнообразие от напълно безплатни филтри.

Когато сте добре подготвени с хубави картинки, бихте могли да използвате Yotpo Social Curation – приложение, с което потребителите могат да търсят изображенията по ключови думи и по-лесно да генерират визуално съдържание, свързано с бранда. Инструментът е особено ефективен заради опцията за поставяне на call-to-action бутон за покупка, с който се постигат повече приходи и конверсии.

Pinterest

Pinterest е мрежата, която е най-използвана за покупки и промотиране на оферти. И тук ще са ви необходими атрактивни изображения. В тази насока ще ви помогне Pablo от Buffer. Приложението ви дава възможност да редактирате картинките, като им прилагате различни филтри, опции за споделяне и други интерактивни елементи.

Pinvolve пък е друг интересен инструмент, с който можете за секунди да преобразувате изображение от Facebook в пин за Pinterest. Възможен е и обратният вариант – да публикувате пинове и дъски директно във Facebook.

Подходящ инструмент за увеличаване на последователите в тази социална мрежа е Pingroupie. Приложението ви дава информация за подходящи групи от потребителите, към които да насочите визуалните си послания.

loop88 пък от своя страна ви позволява да създадете точно тези изображения и дъски, които потенциалните ви клиенти искат да видят. Сред опциите, които инструментът предлага, са промотиране на пинове, изграждане на съдържание и анализ на кампании.

Възползвайте се от тези инструменти, които ефективно ще оползотворят бюджета ви за реклама, за да получите повече директни продажби от социалните мрежи.

5/5 (2)

Оценка

1 2 3 4 5