4 идеи за по-добра seo оптимизация на сайтКогато става дума за класиране в Гугъл е изключително важно да сте поне на първа страница, за да може да разчитате на посетители. Още по-полезно би било, ако се намирате в топ 5 от резултатите при търсене.

Постоянно се правят статистически извадки колко процента от хората кликат на съответната позиция от показаните резултати. Общо взето почти всяко изследване завършва с факта, че уеб сайта на първо място получава поне 30-40% от кликванията на хората, които търсят съответната информация, стока или услуга.

Колкото по-надолу се намира уеб сайта Ви, толкова по-малък процент кликащи ще получи. Факт е, че потребителите основно разчитат на резултатите от първа страница, както и че малък процент от тях разглеждат тези от втора страница. Единственото сигурно е, че всички сайтове след втора страница губят много посетители и бъдещи клиенти.

Когато желаете сами да оптимизирате уеб сайта си, то трябва да спазвате някои основни правила:

На първо място пишете добри и качествени заглавия. Разполагате само с 60-65 символа, в които трябва да сместите цялото заглавие, иначе би следвало орязване, както в случая:

Дълго заглавие на линк

Включете в заглавието си поне една ключова дума, напишете възможно най-точното кратко описателно заглавие и се уверете, че е разбираемо и ясно написано.

На второ място напишете дълги, пояснителни и качествени описания към своята статия. Имате възможност да напишете описания до 160 символа, които ще бъдат публикувани под заглавието на статията Ви в резултатите на Гугъл.

Описание към статия

На трето място подредете уеб страниците си и заложете на по-качествен дизайн. Дизайнът на сайта започва да играе все по- голяма роля в качеството му на „спътник“ на seo оптимизацията. Време е да забравите за претрупания сайдбар, както и за много реклами из целия сайт. Намалете рекламните карета или най-добре премахнете някои от тях.

Сложете в сайта си бутони за споделяне. Задължителни за поставяне са бутоните към водещите социални мрежи – Google+ и Facebook. Чудесен проект е реализиран от Васил Тошков – бутон за споделяне, който съдържа всички най-важни социални мрежи, в които може да споделяте. Това е перфектен шанс за всеки потребител да сподели качественото според него четиво.

Наблегнете на изпълнението на тези четири прости идеи за оптимизация и ще получите удовлетворение от добре свършена работа, добре оформен сайт и добро покачване на посещенията. Успех!

Оценка

1 2 3 4 5