SEO тактики за малък бизнес

Много собственици на малък бизнес възприемат SEO като твърде сложна, продължителна и уморителна работа, която изисква прекалено много усилия и време, за да донесе положителен резултат. Разбира се, в началото винаги е трудно, но постепенно работата по оптимизацията се превръща в рутина, която не е никак сложна за изпълнение. Достатъчно е да се очертае гръбнакът на SEO стратегията и да се следят последните актуализации и новости в маркетинга и оптимизацията.

За да помогнем на мениджърите на малки бизнеси, предоставяме четирите най-важни тактики, кои е строго препоръчително да се следват.

Съдържанието: То все още е царят на интернет

Съдържанието царува в интернет от много време и още дълго ще продължи, бъдете сигурни в това. За да правите качествено съдържание, не се стремете да угодите на ботовете на Гугъл с всякакви видове текстове, изпълнени с ключови думи. Вместо това се постарайте да създадете материали, които ще са уникални и изключително полезни и интересни за потребителите. С помощта на инструменти като Google Adwords можете да подбирате точните ключови фрази, за да повишите повече позициите си.

Разпространявайте своето съдържание навсякъде, където е възможно. Използвайте свои и чужди блогове, социални мрежи и разнообразни директории. Правете различни по вид материали с множество визуални и други интересни елементи. Изобщо, старайте се да сте винаги актуални, полезни и забелязвани.

Изображенията и визуалните елементи са задължителни

В днешния дигитален свят няма как да привлечете вниманието на някого без подходящ визуален елемент. Вмъквайте атрактивни картинки, инфографики и други подобни неща в своите материали, за да ги обогатявате и да ги правите по-съдържателни. Експериментирайте и се старайте всички визуални елементи, които вмъквате, да са с високо качество.

Адаптивният мобилен дизайн – без него не можете

В днешно време се правят повече търсения и посещения на сайтове от мобилни устройства, отколкото от настолни компютри. Именно поради тази причина Гугъл въведе нови алгоритми, с които наказва сериозно сайтовете, които нямат хубава мобилна версия.

Задължително изградете добре функционираща, удобна за потребителите и оптимизирана мобилна версия на своя сайт. Така няма да пропуснете потенциални посещяния и продажби и ще избегнете наказания от търсачките.

Експериментирайте, анализирайте, променяйте

Това е най-важният компонент от SEO стратегията. Всеки собственик на малък бизнес трябва внимателно да анализира и измерва резултатите от своите действия, за да получи по-добра представа за тяхната ефективност. По този начин ще успеете да намерите точните начини, чрез които да промотирате бизнеса си и ще спестявате много време и усилия. Един от най-ефикасните безплатни начини да анализирате стратегията си е Google Analytics.

Не възприемайте SEO като враг, който ви губи времето. Опитайте се добре да изучите оптимизацията и да разберете кои са методите, чрез които бизнесът ви ще бъде по-успешен. С малко търпение ще развиете уменията си дотолкова, че да използвате SEO възможно най-оптимално и да постигате високи резултати без твърде тежки усилия.

5/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5