4 стратегии за SEO On Page оптимизацияSEO On Page оптимизацията е работата в самия сайт – мета тагове, алт тагове, заглавия, описания, ключови думи. За качествена и ползотворна работа е необходимо да се обърнете към специалист, за да сте сигурни че ще постигнете максимална ефективност. Въпреки това ще опиша 4 стратегии, които биха спомогнали за по-добрата вътрешна оптимизация и най-важното – можете сами да ги направите.

  •  Нови текстове и материали.

Опитвайте възможно най-често да публикувате нови текстове, статии, новини, материали, стоки, документи. По този начин ще имате възможност търсачките да индексират по-голямо съдържание от сайта ви и по този ще имате възможността да привличате повече посетители.

При често обновяване и публикуване на новости ще имате възможността ботовете на търсачките да определят уеб сайта ви като по-важен. С това може да се достигне по-висока репутация и по-често да се индексират страниците ви.

Същестена роля могат да изиграят в случая FacebookTwitter, Google+,  главно чрез автоматичното публикуване на последните ви публикации в тези социални мрежи. Хубава идея е и да отделите малко място за вашите най-четени теми, последни коментари в уеб сайта или блога ви.

  • Търсете синоними.

Използването на синоними при създаването на план за оптимизация е често срещана стратегия. Не винаги се прави лесно или точно, което е проблем. Най-доброто което може да направите, за да се справите успешно, е да използвате Google, като по този начин ще разберете как тези думи се класират в конкурентните ви сайтове.

За да търсите синоними в Google e необходимо да сложите „ ~ ” преди думата или израза, за който търсите синоними.

Всички знаем колко са важни връзките към сайтове, които имат висок Page Rank, имат голяма аудитория и са на челни места в Google. Когато имате връзка към подобен сайт, то търсещите машини приемат, че вашият уеб сайт е надежден, реален и полезен, тъй като се препоръчва от доказан уеб сайт.

Когато ви добавят към подобен високо квалифициран уеб сайт е добра практика вие също да сложите линк към него. По този начин ботовете, които индексират уеб сайта ви ще доловят връзката, която сте осъществили с доказания уеб сайт.

Пример:

Индексират ви сайта в Google. Имате възможност да добавите търсене в сайта си, което директно да насочва към търсачката на Google.

  • Съдържание и коментари.

Много е важно да позволите писането на коментари и отзиви във вашите страници. Търсачките оценяват всяко мнение, коментар и отзив, който се пише по даден върпос, тема и се съдържа в даден уеб сайт.

Отзивите служат за оценка на съдържанието, колко е полезно, актуално и качествено. Броят на коментарите също е от значение за търсещите машини. Съдържанието на уеб страницата ви, снимков материал и аудио/видео обектите оказват влияние върху качеството на оценката, която ще получите. Търсещите машини постоянно се усъвършенстват и се търсят начини за контекстово разбиране на текстовия материал, който да послужи за по-доброто му оценяване.

Оценка

1 2 3 4 5