Характеристики на публиката

Проучването за ключови думи се прави главно, за да се идентифицират фразите, чрез които потребителите търсят определени продукти и услуги в интернет. Полезната информация, обаче, която носи този компонент от SEO далеч не се изчерпва с това.

Ако изместите фокуса си от самите ключови фрази при търсене към смисъла и подбудите за отправяне на запитване в търсачката, можете да научите изключително много за характеристиките на потребителите и тяхното поведение. Именно това е информацията, която трябва да преследвате. С нея ще успеете по ефикасен начин да увеличите трафика и реализациите от сайта си.

Ето кои са четирите основни потребителски характеристики, които можете да разберете чрез проучване на ключови фрази.

  1. Кои са вашите потребители?

В зависимост от типа човек, който извършва търсенето, думите, които използва, ще са различни. Студент в университета най-вероятно би използвал едни фрази за търсене на определено нещо, а неговите родители – съвсем други за същото нещо.

Оглеждайте се за думи, които квалифицират вашите потребители и техните демографски характеристики. С тяхна помощ ще разберете какви послания да отправяте и към кого точно да ги насочите.

  1. Как говорят потребителите ви?

Много е вероятно потенциалната ви публика да не използва възможно най-точните изразни средства, които са подходящи за вашия бизнес и бранш. Може дори да не сте запознати с фразите, с които те си служат при търсене на вашите продукти.

Проучването на ключови думи ще ви помогне да разберете има ли такива фрази, кои са те и как да адаптирате онлайн страниците си към тях. Когато сте наясно кои са точните думи, с които хората са свикнали да боравят, ще се научите да ги включвате по-често в съдържанието си, така че то да се позиционира адекватно в резултатите от търсене.

  1. От какво се интересуват вашите потребители?

Проучването за ключови думи ще ви покаже интересите на потребителите и по какъв начин се преплитат с характеристиките на вашия бизнес. Това ще ви донесе разнообразие от идеи за подходящо съдържание и привличане на вниманието на хората.

Необходимо е не само да подберете няколко фрази, свързани с интересите на вашите потребители, а да направите внимателен анализ на връзката между техните интереси, вашите продукти и съдържанието, което публикувате. Тази информация ще ви позволи да си изготвите адекватна стратегия за писане и промотиране.

  1. Как да отговорите на нуждите им?

Вашият бизнес по всяка вероятност продава определен продукт или услуга. Проблемът, обаче, е че може би това, което предлагате, не отговаря напълно на това, от което хората се нуждаят.

Проучването за ключови думи може да ви покаже до каква степен удовлетворявате нуждите на потребители и по какъв начин да ги посрещнете по-добре. Информацията би могла да ви накара да промените представянето на продуктите си, техните промоции, дори и имената им.

Хората обикновено търсят решения на проблемите си в интернет. От вас зависи дали ще им предоставите точно това, което им трябва, или ще оставите на конкуренцията да го направи.

Проучването за ключови думи ви дава много по-ценна информация от един списък с фрази, които да ползвате за оптимизация. Помага ви да научите повече за хората, които най-много искате да разберете – вашите потенциални клиенти. Ако започнете да разглеждате този компонент на SEO от тази гледна точка, много по-лесно ще издигнете продуктите и услугите си до върховете в търсещите машини.

5/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5