5 стратегии за оптимизация през 2012 годинаСтратегиите за оптимизация постоянно търпят промени, доколкото се променя алгоритъма на Google при индексирането на всеки сайт и всяка страница от него. В тази връзка очакванията са да продължават промените по алгоритъма на ботовете и развитие на Search Engine Optimization for Google.

Основните стратегии за добре оптимизиран сайт през 2012 година се очертават да са:

1. Уникално съдържание.

Колкото по-уникално съдържание се публикува, толкова по-добре ще се оптимизира даден сайт. Колкото по-често се публикуват нови материали, текстове и статии, толкова по-уважаван ще е този сайт. Съдържанието, което насърчава обратната връзка, би могло да се нарече че е навременно и актуално, както и много ценно според търсачките. Своевременното целево съдържание на сайта ще насърчава потребителите да обменят връзки помежду си, което би могло да рефлектира доста добре върху популяризацията на уеб сайта.

2. Съотношение качество:количество.

Ако вашия сайт е с добри отзиви от потребителите, то неминуемо ще повишите рейтингите си сред интернет обществото и ще се сдобиете с по-висок Page Rank. Ако сте на обратния полюс, то „всичко ще е със знак минус“ и във ваша вреда. Не бива обаче да се бъркат термините посещаемост и задоволство. Генерирането на повече посетители не винаги означава, че те са доволни от публикуваните и видяните от тях материали и текстове. Необходимо е да се обърне внимание на проучването като най-важен елемент от маркетинга ви. 

3. Влияние на социалните мрежи.

Участието в тях е задължително. Тяхното значение нараства неимоверно бързо и драстично, че с всеки изминал ден губите, ако не сте станали част от тях. Чрез социалните мрежи като Facebook и най-вече Google+ е необходимо да насърчите своите потребители и клиенти да ви посещават и да се възползвате от предлаганите стоки/услуги.

4. Целеви аудитории.

При проучването, което споменах по-горе, може да успеете да достигнете не само до отделни лица, които да привлечете като свои клиенти, но и имате уникалната възможност да откриетецели групи от потенциални клиенти. С бързото разрастване на обществото във виртуалното пространство всеки разполага с възможността да открие огромна целева група, благодарение на която да увеличи в пъти приходите си. Необходимо е проучване, време и анализ за всичко това.

5. Географското местоположение.

Напълно възможно е 2012 година да бъде годината на Google Places. Все по-често се забелязва сайтовете, които използват тази услуга, да излизат на челни позиции дори и с минимална СЕО оптимизация. Заедно със социалната мрежа Google+, Google Places може да се превърне в основна водеща и най-важна част от алгоритъма на Google при СЕО оптимизацията

Оценка

1 2 3 4 5