7 съвета за по-добро фирмено представяне в LinkedInLinkedIn е може би най-известната социална мрежа, предназначена основно за B2B маркетинг. Все повече компании търсят мнения и отзиви в социалната мрежа в търсене на нови бизнес партньорства.

По-долу са изброени седем начина, чрез които можете да подобрите вашето представяне в LinkedIn:

 

1. Активно използвайте страницата си за представяне на компанията.

Ако все още нямате фирмена страница в социалната мрежа, то е време да направите. А ако имате, то е добре да споделяте качествено съдържание, което да представя вашата компания. То може да включва:

– представяне на актуалното състояние;
– публикуване на презентации;
– отличаване на вашите стоки и услуги от тези на конкурентите чрез предимствата, които имат;
– добавяне на служители, които са активни в LinkedIn;
– изграждане на таргетирана аудитория от последователи.

 

2. Присъединете се към групи.

Важно е да откриете правилно таргетираните групи в сферата ви на дейност и да се присъедините към тях. Участието в диалози и отговарянето на въпроси ще доведе до повишаване на авторитета ви сред групата от хора. Това начинание може би няма да е от най-лесните, но винаги е голям плюс за фирмата.

 

3. Споделяйте качествено съдържание.

Стремете се да споделяте съдържание, което ще е полезно за последователите ви и което ще помага на останалите. Това съдържание може да включва снимки, видео, линкове и т.н. Споделяйте редовно!

 

4. Насърчаване на вашите приятели и колеги да споделят съдържанието.

Най-трудният момент е да започнете дискусия. Най-лесният начин е да насърчи вашите приятели и колеги да споделят съдържанието и да го коментират. Друг начин е да се ангажира аудиторията чрез задаване на въпроси, когато публикувате съдържание.

 

5. Създайте собствена група.

Създавайте собствена LinkedIn група ще имате възможност да се установите като авторитет и лидер в бранша, споделяйки новини, актуални технологии, методи и идеи. Ще можете до по-голяма степен да споделяте съдържание и да започвате дискусии. Огромен плюс е факта, че по този начин ще взаимодействате с повече хора, заедно с това може да определите кои точно хора да имат достъп до групата, да модерирате качествено общността, да не допускате спам и най-важното – имате потенциала да откривате нови клиенти чрез получени запитвания.

 

6. Използвайте LinkedIn реклами.

Много хора използват Google AdWords, но LinkedIn рекламите могат да бъде също толкова ефективни, защото LinkedIn ви позволява да се съсредоточи върху хора и групи, а не върху думи. Можете да се насочите към конкретни отрасли и сектори и да пуснете обява директно на техните страници.

 

7. Следете ефективността!

Като част от стратегията си за присъствие в LinkedIn вие трябва да си определите задачи. Направете план за развитие на страницата си, следете броя на последователите, броя на хората, които се включват във вашата група, колко често се дискутира съдържанието, което споделяте, достатъчно полезно ли е за потребителите, каква част от посетители на уеб сайта ви идват именно от linkedIn, какви резултати постигате и дали достигате до правилния таргет.

Отделете време и разучете тази социална мрежа, защото тя може да бъде вашия трамплин в развитието на бизнеса. И не забравяйте, че това е чудесен начин да намерите клиенти и партньори в чужбина!

Присъединете се сега в социалната мрежа LinkedIn – регистрация.

Оценка

1 2 3 4 5