DoFollow или NoFollowDoFollow или NoFollow – това са двата възможни варианта като резултат от изграждането на връзки към Вашия уеб сайт.

Какво е DoFollow?

– С поставянето на линка към уеб сайт, който предлага такава връзка, се увеличава броя на изгражданите връзки към сайта Ви.

Какво е NoFollow?

– Вашият уеб сайт отново получава хиперлинк, но връзката не влияе на броя на изгражданите линкове при Линк Билдинг.

Кое е важното?

Има достатъчно на брой материали, в които се описват най-подробно основните разлики, плюсове и минуси на тези две възможности. Много хора изказват собствено мнение за Линк Билдинг-а и къде е най-важно да изграждаме хиперлинкове към уеб сайта си. НО! В много малко от прочетените от мен статии, коментари и като цяло материали не се споменава кое е важното за Вас!?!

Не бих искал да използвам думата „навсякъде“, но общо взето в 95% от написаното по темата чета как е най-важно и най-добре за уеб сайта ни и неговото разпространение, да публикуваме и рекламираме в сайтове, които позволяват dofollow връзка. Напълно съгласен съм! И идва следващото „НО!“ – това ли е най-правилния отговор на поставения по-горе въпрос?

За да Ви отговоря ще споделя моето мнение, основаващо се на опита ми в SEO. На първо място трябва да си отговорим на въпроса каква е нашата цел – да популяризираме уеб сайта си или да достигнем висок Page Rank? Достигаме до един кръстопът, който напълно логично и естествено има две посоки. Ако желаете висок Page Rank, за Вас най-важното е да публикувате уеб сайта си в сайтове с висок PR, които предоставят именно dofollow връзка. От друга страна – ако желаете огромна и всеобхващаща популяризация, то за Вас е необходимо да регистрирате и добавите Вашия уеб сайт във всички възможни места в интернет, без абсолютно никакво значение каква връзка предоставят – dofollow или nofollow.

За Page Rank и неговата важност ще стане дума в друга статия, затова сега няма да отделя думи за тази насока на развитие.

Ако Вие имате интернет магазин, предоставяте услуги или се занимавате с бизнес и комерсализация, то за Вас е най-важно да имате възможно най-голям брой хиперлинкове. Броят им е важен, защото Вие ще се опитате да продавате стоки или услуги, и за Вас няма значение какъв ще е Page Rank-а Ви. Колкото повече връзки имате, толкова по-голям шанс ще имате да привлечете клиент и приключите успешно сделка. Най-важното е да продавате и да развивате бизнеса си, а това ще стане единствено ако имате клиенти.

Ако сте онлайн магазин, то непременно се възползвайте от регистрация в сайтове от всякакъв вид, без да се притеснявате че някой от другата страна Ви обяснява как е много важно да имате линкове само в сайтове, които предлагат dofollow връзки. Запитайте се кое е по-добре – да имате 100 регистрации в интернет сайтове и PR 4 или да имате 400 регистрации и PR 2. Със сигурност при втория вариант ще получите 4 пъти по-голяма възможност да привлечете посетители и клиенти.

И както често отбелязваме при въпроси от подобен тип – от сайт, в който сте поставили линк към Вас, който Ви предлага nofollow връзка и има посещемост 50-100 човека на ден, може да привлечете клиент, който ако остане доволен, може да Ви направи уникална реклама пред своите близки и приятели. От тук насетне оставям на Вас размислите по въпроса за рекламата и нейното разпространение от уста на уста или от форум на форум…

3/5 (2)

Оценка

1 2 3 4 5