google-resursi

Гугъл все още успява да поддържа имиджа на най-силната интернет търсачка в света, въпреки многобройните новоизникнали такива, претендиращи да бъдат по-добри. Милиони хора ежедневно използват услугите на Гугъл заради страхотния ефект, който получават при търсене. Изобщо, Гугъл е институция в интернет и поради тази причина много маркетинг специалисти използват негови собствени ресурси.

Малките бизнеси биха могли сериозно да се облажат от възможностите, които Гугъл предоставя. Пълно е с евтини и дори безплатни ресурси, които ще Ви помогнат да подобрите маркетинг стратегията на бизнеса си онлайн.

Проучване на пазара

Think insights

Think insights дава достъп до проучвания относно начина, по който различни демографски структури използват интернет. Това ще ви помогне да добиете по-ясна представа какви са онлайн кампаниите, които ще са най-ефикасни за Вашия бранд, а също и ще се вдъхновите от множество изобретателни кампании.

Потребителски анкети

Анкетите са страхотен инструмент за проучване на пазара. Получавате много точни данни от случайна или таргетирана извадка. Цената варира между 10 и 50 цента на отговор в зависимост от вида на избраното проучване.

Global Market Finder

Ако ви трябва простичък инструмент, който да ви помогне да откриете кои са потенциалните Ви клиенти, Global Market Finder е идеалното решение. Трябва само да въведете една или повече ключови думи, отнасящи се за Вашия бизнес, и да изберете региона, където ще промотирате продуктите и услугите си. Според въведената информация инструментът ще Ви покаже най-подходящите възможности за съответния регион.

Тагове и анализи

Tag Manager

Ако развивате онлайн маркетинг, бизнесът Ви със сигурност ще извлече ползи от Tag Manager. Този инструмент Ви позволява лесно да управлявате проследяващите тагове от определени места, без да се налагате да бърникате в кода на сайта си.

Universal Analytics

Това е по-развита версия на Google Analytics и се твърди, че променя начина, по който възприемате маркетинг анализите. Този инструмент прави отчетите много по-функционални и гъвкави. Можете да включите онлайн и офлайн данни и да ги проследявате чрез множество канали.

История на търсене

Trends

Това е един от най-често използваните инструменти от маркетинг специалистите онлайн. Помага намирането на ценна информация за търсене от миналото. Това Ви дава специален поглед върху начина, по който целевата Ви аудитория извършва своите търсения. Можете дори да получите разбивка по сезони или ключови думи на годишна база.

Zeitgeist

С този ресурс можете да разглеждате минали и настоящи тенденции за определени държави. Това е добър начин да получите вдъхновение за съдържание чрез малко по-различен поглед върху нещата.

Много са наличните маркетинг инструменти, които са на Ваше и на бизнеса Ви разположение. Те могат да Ви помогнат да разширите дейността си и да извършвате полезни проучвания, които ще подобрят стратегията Ви.

Гугъл е един от най-добрите източници, които ще Ви свършат работа, ако Ви трябва готин маркетингов инструмент. Опитайте един от тези и вижте сами колко по-добри резултати ще постигнете.

Споделете кой е собственият Ви любим маркетингов инструмент или ресурс от Гугъл в коментарите.

Оценка

1 2 3 4 5