SEO ефекта на видеото в интернетЗабелязали ли сте, че в голяма част от резултатите в Гугъл задължително на първа страница (дори на първа позиция понякога) се намира поне по едно видео?! Все повече се забелязва видеото да оказва много положителен ефект при оптимизацията на сайт и хората се насочват именно към него като водещ инструмент за оптимизация.

Около цялата тази радост, че няма да е нужно да се губи време в писане на статии, на заден план остава последващия факт от тази промяна в алгоритъма на Гугъл – падението на уеб сайтовете. Колкото по-напред се намира резултат с видео, толкова по-назад ще са класираните уеб страници.

Основната част от класираните напред видеа са индексирани от Youtube, което може и да е нормално, може и да е ефект, породен от това, че Гугъл притежават тази видео социална мрежа. В България естествено имаме друг водещ сайт за споделяне на видео – vbox7, поради което и от там биват доста видеа индексирани.

Съществуват няколко стъпки, които трябва да бъдат спазени, за да привлечете посетители и кампанията да се асоциализира със SEO такава. Ако се следват тези съвети неминуемо ще се пожъне успех чрез голямата перспектива на видеото в интернет.

На първо място качвайте клипове основно в Youtube и vbox7, както и на всички останали места, които желаете. По този начин видеото ви ще бъде индексирано бързо и най-лесно. Създайте си канал в социалните мрежи за споделяне на видео и качвайте редовно нови клипове.

На второ място е много важно за оптимизацията да напишете статия в собствения си сайт или блог, в която се съдържа това видео. Напишете хубава дълга статия и поместете видеото някъде по средата на текста. Сложете заглавие на видеото си като използвате предимно дълги описателни текстове.

SEO оптимизация на видео

На трето място интегрирайте карта на видеата в сайта. В Google Webmaster Tools може да откриете подробна информация как се създава подобна карта.

На последно място по ред, но много важно за оптимизацията на видеото, е link building. Изграждането на връзки към Вашето видео е необходимо, за да бъде индексирано бързо и качествено. Изграждайте тези връзки ръчно, а не по автоматичен начин, за да имат най-голям ефект.

Вие използвали ли сте този метод за SEO оптимнизация и какъв ефект наблюдавахте?

Оценка

1 2 3 4 5