3 начина за генериране на по-висок трафик от изображенияКартинките и като цяло изображенията са от голямо значение за един сайт. Ако обяснявате някакво твърдение или защитавате тезата си е много удачно да поставяте изображения в текста, тъй като те се възприемат много по-бързо и по-лесно от потребителя. Колкото по-сложно е обясняваното, толкова повече изображения ще са необходими, за да се улесни максимално потребителя и да успее да разбере и нагледно обясняваното.

Няма как да обясните схемата на парния двигател или как се прави котел без снимки. Каквито и текстови описания да прилагате ще е изключително малка възможността и най-добрите инженери да се справят със задачата. Затова на помощ идват снимки, картинки, графики, схеми и т.н., всички под общото наименование изображения.

За да успеете да привлечете повече трафик от изображенията си е необходимо да спазвате някои прости правила при добавянето им в статията.

 

1. Оптимизация на снимки за хората.

Това е най-важното, защото именно хората са тези, които четат статията ви. Задължително условие е изображението да е релевантно на текста в статията. Все пак не може да пишете за учебник по математика и да поставите изображение със стихотворение. Използвайте максимално уголемени изображения. Те привличат внимание и задържат читателя в темата. Използвайте по възможност повече лица на хора в изображенията си, защото това предпоставя контакт между читателя и писателя.

 

2. Оптимизация на снимки за търсачки – Google.

На първо място е много важна бързината за зареждане на картинките, тъй като никой не обича да чака една страница да му се зарежда дори и 1 секунда, да не говорим за по-дълго време. Много е важно изображението да е в максимално голям размер, но заедно с това самия файл да е много лек, за да се отвори бързо от интернет браузъра. Задължително трябва да се компресира файла, за да стане по-лек. От друга страна е много важно да не се прекалява с изображенията в публикацията, за да не се получи неразбиране и читателя бързо да излезе от посетената страница. Най-удачно е да се избира броя на картинките в зависимост от обема текст. При кратка публикация една картинка е подходяща, докато при по-дълъг текст, то може да бъдат добавени няколко. Малко хора знаят, но всяко изображение може да бъде много добре оптимизирано посредством заглавие, алт таг и описание.

Оптимизация на изображения

В Title може да посочите конкретно снимания обект, като заглавието не трябва да е прекалено дълго. На мястото на Alternate Text може да изпишете ключова дума, докато при Description – да опишете много по-подробно за какво става дума. В приложената картинка има и опция Caption, при чието попълване текстът, който сте изписали, ще излиза видим под картинката.

 

3. Оптимизация на изображения за социални мрежи.

Към този момент най-споделяното съдържание в интернет пространството са картинки и видео. Затова е много важно да оптимизираме изображенията за Facebook, Google+, Twitter и т.н. От важно значение е да използваме снимки с перфектно качество. Колкото по-добро е качеството, толкова е по-голяма вероятността да получите трафик от картинката си. Друг важен елемент е формата на изображението – съществуват вече десетки начини за форматиране на изображение, но всяко устройство със сигурност може да разчете трите стандартни форми – JPEG, GIF и PNG. След публикуване на изображение е добре да го споделите в социалните мрежи, в които имате регистриран акаунт. Сайтове като Flickr и Pinterest с удоволствие ще приемат вашите изображения.

Когато оптимизирате изображенията си посредством тези 3 правила, то със сигурност ще започнете да привличате повече посетители с времето. Необходимо е много малко време да се отдели за оптимизация на изображенията в една публикация, за да достигнете до по-голям кръг от хора.

 

Вие какви други техники за оптимизация на картинки използвате?

4/5 (1)

Оценка

1 2 3 4 5