6 SEO съвети от GoogleВсе повече SEO оптимизатори се опитват да достигнат до правилния и точен алгоритъм на търсачката Гугъл, въпреки минималния шанс това да се случи. И то най-вече благодарение на факта, че всекидневно този алгоритъм се променя. Истинска магия ще е за някой да разбере в детайли някои от най-важните елементи, но може би самите разработчици в Google ни предлагат помощ в случая. 

Ето 6 SEO съвети директно от кухнята на Гугъл, споделени като най-важни при SEO оптимизацията:

1. Внимателно и уместно трябва да се използват заглавията, описанията, ключовите думи. Изключително важно значение се отдава на дизайна и таговете. Вътрешните връзки трябва да са възможно най-добре представени, а навигацията на сайта трябва да е лесно разбираема. 

2. Задължително си направете акаунт в Webmaster tools. По този начин ще следите за всяко действие в и около сайта си, както и ще имате бърза кореспонденция с Google разработчиците. 

3. Бъдете уникални и запазете качественото си съдържание. Намирайте начини да задържате посетителите си и да привличате нови. Включвайте се активно в социалните мрежи.

4. Предложете нещо ново и уникално. Отличете се от конкурентните сайтове и предлагани стоки или услуги.

5. Привлечете повече фенове, реализирайте повече харесвания, бъдете многократно следени в социалните мрежи и имайте много последователи. Предлагайте качествена услуга, която може да привлича и задържа много хора.

6. Използвайте възможно най-точните думи и фрази. Поставете се на мястото на търсещия в Гугъл и си представете какво ще потърси, което касае вашата услуга или продукт. Опитайте се уцелите възможно най-точните ключови думи и фрази, чрез които потребителите да достигнат до вас и вашия сайт. Опознайте клиентите си!

Оценка

1 2 3 4 5