Успешно блогванеВ днешно време един от най-лесните и същевременно качествен вариант за привличане на посетители е блогът. В момента е повече от важно всеки фирмен сайт да има блог, в който да публикува възможно най-много полезна информация за бизнеса си.

В същото време е не по-малко важно всеки човек да притежава собствен блог, в който да изразява мислите и чувствата си. Много хора използват безплатни системи, други закупуват собствени домейни, но малко от тях обръщат внимание как се пише правилно.

За да привлечем повече читатели и фенове на блога е необходимо да обърнем много внимание на заглавието. Още с неговото прочитане ще стане ясно дали представлява интерес статията за достигналия до нея човек или тя ще бъде сред многото скучни и подминати статии в интернет. Още в началото на статията е необходимо да се възбуди интерес у читателя, за да успеем да го задържим и убедим, че четенето си заслужава.

Изреченията трябва да бъдат ясни и по възможност кратки. Дългите изречения отнемат повече време за обмисляне и е възможно да се загуби мисълта при едно подобно дълго четиво. Избягвайте прекалено ясно отличаващите се излишни думи. Използвайте ключови думи и фрази, чрез които ще бъдете откривани в търсачките! Избягвайте темите, които водят до покачване на напрежението, а именно расизъм, религия.

Оставяйте повече празно пространство и използвайте картинки за по-добро асимилиране на текста. Където е необходимо може да се оцвети с подходящ цвят текста, да бъде удебелен, подчертан и т.н.

Свързвайте собствените си публкации в блога и изграждайте линкове към него. Коментирайте в чужди блогове и оставяйте връзка към вашия блог.
Бъдете умерени в изказа си, не обиждайте, не бъдете груби и бъдете директни. Опитайте се да помогнете на читателите си да решат някои от проблемите си.
Най-основния съвет си остава един и същ във времето, а именно пишете за хора и контактувайте с хората. Все пак блогът е именно социална платформа. Изграждайте връзки, привличайте клиенти, печелете симпатии.

Това са основни насоки и техники за писане на качествено съдържание, което може да привлече голям брой читатели. Нещо да изпускам от списъка?

5/5 (9)

Оценка

1 2 3 4 5